2012. október 16., kedd

Immunerősítés hogy az ősz se a betegségekről szóljon!


Itt az iskola- óvoda-szezon, ezért itt az idő, hogy néhány hasznos ötletet adjunk az immunrendszer védelmére az egész családnak. Hatékonyan működő immunrendszerünk felismeri a szervezetünk számára idegen, káros anyagokat és azokat több különböző módon és támadásponton keresztül blokkolja, elpusztítja, lebontja, vagy kiüríti. Működését természetes úton is képesek vagyunk segíteni, mely fontos lépései az alábbiak:

1.)    Fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék bevitele (elsősorban a víz). Jótékony hatású az anyagcsere folyamatokra, a méreganyagok kiürülésére, az ingerület átvitelekre. Immunrendszerünk legalapvetőbb támogatója!
19059_image001.jpg  
2.)    Fontos, hogy minél kevesebb mesterséges adalékanyagot juttassunk a szervezetünkbe. (Beleértve a tisztítószerekben és kozmetikumokban lévő adalékanyagokat is.) Így csökken szervezetünk szabadgyök tartalma, ezáltal az immunrendszerünk is hatékonyabban tud fellépni a valódi kórokozókkal szemben.
3.)    Fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás mely megfelelő mennyiségben tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, fehérjéket, szénhidrátokat, zsírokat (utóbbi: telítetlen, Omega 3, 6 zsírsavak).
19059_image003.jpg  
4.)    Fontos a rendszeres aktív sportolás. Ezzel is segítjük immunrendszerünket, hiszen nem csak a stressz levezetésére szolgál, az izzadással nagy mennyiségű méreganyag is távozik.
5.)    Fontos a pihentető, nyugodt alvás, szervezetünk regenerálódása miatt. Ilyenkor termelődnek azok a hormonok, amik felelősek a normális fehérvérsejt számért, mely az immunrendszer alapját képezi.
6.)    Fontos a vastagbélrendszer, a bélflóra megfelelő állapotban tartása, tisztítása. Ez történhet időszakonkénti méregtelenítéssel, salaktalanítással és természetes módon a bélflórát helyreállító élelmiszerekkel (kefir, natúr joghurt), de pro-és vagy prebiotikumot tartalmazó étrend kiegészítőkkel is.
19059_image005.jpg
7.) Fontos a helyes higiénia, gyerekeknél különösen oda kell figyelnünk erre.
8.) Fontos otthonunk szellőztetése még télen is! Pár perc is elegendő ahhoz, hogy a környezetünk, s ezáltal   mi is    felfrissüljünk. Sétáljunk nagyokat a friss levegőn, használjuk ki a napsütés jótékony hatását is!      
A következő termékeket gyermekek és felnőttek egyaránt szedhetik immunrendszerük támogatására az őszi-téli hónapokban:

C-vitamin:
Vízben oldódó vitamin melyet a szervezetünk nem képes előállítani, így napi rendszerességgel kell pótolni.

Propolisz tartalmú készítmények A propoliszt a méhek állítják elő növények, főleg a fűz és nyár rügyének ragadós váladékából. Magas antioxidáns tartalmú, vírus és baktériumölő, külsőleg hámosító hatású. Számos vitamin, emésztést segítő enzim és aminosavak is találhatóak benne. Tabletta, csepp, őrlemény, krém, illetve méz formában is meg lehet vásárolni.

Nyomelemek, ásványi anyagok:
Cink:
Megfázás, nátha, torokfájás esetén a gyógyulási időt lerövidíti, ez a hatása azonban csak a felnőtteknél figyelhető meg.
Szelén:
A fehérvérsejtek termelődését és aktivitását fokozza, valamint a csecsemőmirigy (immunrendszerünk alapja) működésére is pozitívan hat.
Vas:
Fokozza a betegségekkel szembeni ellenálló képességet. Elsősorban a betegségek megelőzésében van fontos szerepe.
Az ásványi anyagok legnagyobb része a csontokban található és egy egészséges felnőtt ember testtömegének mintegy 4%-át teszik ki. A legfontosabbak a kalcium, nátrium, magnézium, foszfor. Legfontosabb szerepük a csontok felépítésében, az idegrendszer normális működésében és az energiatermelésben van.
19059_image007.jpg
Homoktövis
A homoktövist nem csak finom íze, de rendkívül magas C-vitamin tartalma miatt ajánlatos fogyasztani. Számos formában megvásárolható csepp, kapszula, őrlemény, ivólé, tea, gyümölcslé.

Echinacea vagy magyar nevén kasvirág
Az influenza megelőzésének leghatékonyabb természetes módja. Azonban ha már elkaptuk a betegséget lényegesen csökkenti a fertőzés időtartamát, illetve mérsékli tüneteit. Használható a meghűlések, allergiás panaszok és tünetek enyhítésére is. Forgalomban megtalálhatjuk tea, kapszula és csepp változatban is.
19059_image009.jpg
Grapefruit mag kivonat
A kivonat a gyümölcshús egyes részeiből és a grapefruit magjából készül. Természetes antibiotikumként funkciónál, így alapvető védelmet nyújt a megfázás, influenza ellen. Magát a kivonatot nem keserű formában is lehet kapni, így a gyerekek is szívesen fogyasztják, de csepp és kapszula formában is forgalomba van. Szedésével kapcsolatban mindenképpen kérjen tanácsot.
19059_image011.jpg
Béta-glükán:
Erősíti a szervezet, védekező képességét. Fő feladata az immunrendszer első védelmi vonalát alkotó immunsejtek a makrofágok aktiválása. Komplex vitamin készítményekben található meg, szirup és tabletta formában.
A fent felsoroltakon kívül még számos növény kivonatát, növényi részét tudjuk immunrendszerünk erősítésére használni, mint például: La pacho fa kérge, camu camu gyümölcs, goji (lycium) gyümölcs, acerola, gyömbér, csillagánizs, pecsétviaszgomba, stb.
Ahhoz, hogy Ön a legmegfelelőbbet tudja választani immunrendszere támogatásához kérje szakember segítségét.
Az Angyalkéz egészségboltban minden kérdésére választ kaphat, valamint termékek széles választékából válogathat. Üzletünkben kaphatóak bio-, reform-, vegetáriánus élelmiszerek, biogyümölcs- és zöldséglevek. Gyógyteák közül a legegyszerűbb kamillateától az igazi különlegességekig tud válogatni. Gyógyhatású készítményeink valamint étrend kiegészítőink minden formában – kapszula, szirup, por, tabletta, tea, csepp, őrlemény stb.- megtalálhatóak, hogy a család minden tagja legkisebbtől a legnagyobbig megtalálja a számára legízletesebb vagy legpraktikusabb fogyasztási formát.  
Természetesen a választásban szakember áll segítségére. 
Nézzen be hozzánk, szeretettel várjuk! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése