2012. november 1., csütörtök

Jövőre tízezreket lehet megspórolni az új tarifákkal

A gyors áttekintés alapján a díjak átlag 5-8 százalékkal, de van, ahol 20 százalékkal csökkennek, tízezrek spórolhatók meg.

A díjat hirdetett 15 biztosító közül 12 társaság 30 kiegészítő szolgáltatást kínál kedvezményesen a kgfb mellé - mondta Sebestyén László, a netrisk.hu internetes alkusz vezérigazgatója kedden sajtótájékoztatón Budapesten. Ezek között van vadkár-, parkolás- és kisállat biztosítás is. Így a szolgáltatás bővítése irányába megy a piac. A netrisk.hu minden ügyfelének ingyen ad a kampány alatt bonus biztosítást, így ha csökkenne a bonus fokozata az autósnak, a díjkülönbözetet az alkusz állja - tette hozzá a vezérigazgató.

Most lehet utoljára még egy évre jó áron kgfb-t kötni, mivel március 1-jétől már 20 százalékkal emelkednek a díjak. Erről Pap Balázs vezérigazgató helyettes beszélt a tájékoztatón. Az év végén biztosítóváltásra jogosult 2,5 millió autós közül tavaly 1,8 millió nem váltott, most talán megfontolják azt - vélte Pap Balázs. A bonus biztosítással több társaság is jelentkezett, például a Genertel az 50 ezer forintnál kisebb károkat úgy téríti meg, hogy nem csökkenti az ügyfele bonus-malus besorolását.

Átlagosan 5-8 százalékkal, de egyes területeken és korcsoportokban ötödével is tovább csökkent a kötelező biztosítások díja a netrisk.hu gyorselemzése szerint, amelyet kedden juttatott el az MTI-hez. A piacvezető internetes alkusz kalkulációja szerint a fővárosi fiatalok néhány biztosítónál most a tavalyi ár feléért, harmadáért szerződhetnek, de általában jól járhatnak a Budapesten és az agglomerációban élők, és az idősebbek is. A nem várt további árcsökkentés ugyanakkor láthatóan az utolsó "nagy árleszállítás" a kgfb piacon. Január elseje után már a most meghirdetett tarifákhoz képest átlagosan 15 százalékkal lesz drágább a kötelező biztosítás.

Idén az a biztosító tarol majd, amelyik a minimális havi megtakarítás mellé a legtöbb hasznos kiegészítő biztosítást adja. Van olyan társaság, amelyik egyszerűen megfelezi azoknak az ügyfeleknek a kgfb díját, akik lakásbiztosítást is nála kötnek - közölte gyorselemzése eredményét a CLB alkusz társaság. A kötelező biztosítások 5-10 százalékos díjcsökkenése mellett az akár 30-60 százalékosra is felkúszó lakás- és casco biztosítási engedmények lehetnek népszerűek a kampányban - állítja gyorselemzésében a biztositas.hu alkusz.

Az előzetes várakozások szerint a tavalyi 730 ezer autósnál kevesebb vált biztosítót idén. A tavalyi 13 ezer forintos átlagdíj - a Generali vállalatcsoporthoz tartozó Famillio Kft. független biztosításközvetítő társaság szerint - lényegesen már nem csökkenthető.  A PBA Biztosítási Alkusz előzetesen azt közölte az MTI-vel, hogy a kgfb-hez köthető kedvezményes kiegészítő biztosítások ösztönözhetnek biztosító váltásra.

A Groupama Garancia Biztosító pedig úgy véli, hogy csak bizonyos szegmensekben csökkenhetnek a biztosítási díjak. Ez a biztosító - az MTI-hez eljuttatott korábbi közleményében - a szolgáltatások minőségére hívja fel a figyelmet. Ez eddig nem nagyon érintette meg a biztosítók ügyfeleit, hiszen a minőséget nem a biztosítást kötő, hanem a kárt szenvedett érzékeli. Ez a biztosító a francia anyacég gyakorlatát honosítja meg Magyarországon is, vagyis csere autóval, a kárfelvétel és javítás egy kézbe adásával szolgálja ki ügyfeleit. Ez azonban csak akkor működik gördülékenyen, ha az autósnak a kgfb mellett casco biztosítása van, amely Franciaországban természetes, olyannyira, hogy a kettőnek együtt van díja.

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) kalkulációja szerint a kgfb-díjak átlagosan 4-5 százalékkal kerülhetnek a tavalyi szint alá. A biztosítót váltók száma viszont már a harmadát sem fogja elérni a három évvel ezelőtti másfél milliónak. A meghirdetett díjak nem tartalmazzák a 30 százalékos baleseti adót, amelyet a biztosítók, az esedékes kgfb díjjal együtt szednek be.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése