2012. november 21., szerda

35 fajta méz + 3 természeti csoda 115 féle gyógyhatása a fogantatástól az időskorig

A természetes népi gyógymódok egyik legrégebbi és legjelesebb módszere a mézzel gyógyítás. A méhek és a mézszerzés első ábrázolása egy 10-15 ezer éves spanyol barlangrajz.

Azóta a mézet élelmiszerként és gyógyító szerként (orvosságként) használták a rómaiak, vikingek, görögök, egyiptomiak, germánok, hogy csak a legjelesebbeket említsem. A mézet nevezték istenek eledelének, használták betegségek gyógyítására a gyomorrontástól a lázas betegségig, a tejes-mézes fürdőtől a sebgyógyításig. Ették a mézes ételeket és süteményeket, itták a mézsört és a mézbort.

20622_image001.png
Aztán egyszer csak megjelent a cukor (XII. század), ami mint édesítőszer egyre jobban kiszorította a mézet. 200 éve még csak 1 kg cukor volt az éves átlagfogyasztás, ma már 40-60 kg/év/fő! Napi 10-15 dkg tiszta cukor! Többek között, ezt tette a fejlődés.

20622_image004.gif
A civilizációs fejlődésnek meg is lett az eredménye az úgynevezett "civilizációs betegségek" formájában, amihez a cukor is hozzájárult. Stressz, idegi bajok, érrendszeri problémák, szívbaj, cukorbaj, elhízás, rák, hogy csak a legjellemzőbbeket említsem.
Sokan csak néhány mézfajtát ismernek. Akácméz, vegyes virágméz, hársméz, más fajta mézeket elég kevesen fogyasztanak. Ahhoz képest, hogy méztermelő nagyhatalom vagyunk, napi 1,5 g az átlag mézfogyasztásunk. Cukorból a 150-szerese!
Pedig van Magyarországon vagy 30 mézfajta! És mindegyiknek (az általános hatásain túl) más az íze és gyógyhatása. És ezt, ugyan úgy, mint a gyógyteák különböző hatásait, ki lehet használni. Mert a méz is a növényre jellemző hatásokat tartalmazza, csak hatékonyabban és az emberek számára jobban hozzáférhető és feldolgozható formában.
A legfőbb jótanácsok mézfogyasztás ügyben:
-          Cukor helyett egyen mézet!
-          Ön is és gyermeke, gyermekei is!
-          Méghozzá napi rendszerességgel 2-3 kávéskanálnyit!
A méz a tiszta természet! Jobb, hatásosabb és olcsóbb, mint a különböző mesterséges étrend kiegészítők és gyógyszerek. Ráadásul finom is!
Megelőzheti a betegségeket, csökkentheti vagy elhagyhatja a gyógyszerek fogyasztását! A méhészek bizonyítottan egészségesebbek és legalább 5 évvel tovább élnek, mint a civilizáció más népcsoportjai! Nem véletlenül! 
"35 fajta méz + 3 természeti csoda 115 féle gyógyhatása a fogantatástól az időskorig"
Útmutató tudatos mézfogyasztóknak és egészségre vágyóknak.
Olvassa el, a témáról sehol ilyen részletességgel fel nem lelhető, tömény információözönt!
Ide kattintva INGYENESEN az Öné lehet!
Ne hagyja ki ezt a lehetőséget! Máshol ilyen sok egészségmegőrző és gyógyító információhoz mézről biztosan nem jut hozzá! Kattintson és csodálkozzon!
Trepinszki József
Vezető Mézkedvelő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése