2012. szeptember 27., csütörtök

Új távolsági buszt fejlesztett a magyar Kravtex

A Credo Optinell nevű autóbuszt a Volán társaságoknak szánják, mivel ez az egyetlen magyar gyártmányú távolsági busz, amely komfortfokozatával megfelel a szeptemberben bevezetett emelt szintű távolsági autóbuszos szolgáltatás feltételeinek - mondta a bemutatóval összekötött sajtótájékoztatón Szombath Imre főkonstruktőr. Az új fejlesztésű járművel a cégcsoport részt akar venni a Volán társaságoknál üzemelő, közel 500 elöregedett távolsági busz cseréjében. A Kravtex az Új Széchenyi Terv keretében 128,5 millió forint kutatás-fejlesztési támogatást nyert el, ez az összeg az kis tömegű Optinell fejlesztését is segítette.

17645_kravtex-credo2.jpg
17645_kravtex-credo4.jpg
Elmondta, hogy az új busz árarányosan 80 százalékban magyar terméknek minősül, hiszen az önhordó vázszerkezet a Kühne Zrt.-nél készül, új fejlesztésű futóművei a Rába termékei, sebességváltója a ZF magyarországi üzeméből való.

Az Optinell fejlesztését is szolgálta a Gazdasági Operatív Program keretében tavaly elnyert 128,5 millió forint. A technikai innovációt segítő támogatást a cégcsoport 308 millió forintos önrésszel egészítette ki, így a termékfejlesztéssel egy időben gyártástechnológiai beruházások is megvalósultak.

17645_kravtex-credo5.jpg
17645_kravtex-credo6.jpg
17645_kravtex-credo7.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése