2012. szeptember 27., csütörtök

Hazánk legmodernebb sebészeti központját alakítják ki Szegeden

Az ország legmodernebb sebészeti központját alakítják ki Szegeden, az egyetem új, uniós támogatással épülő klinikai tömbjében - közölte a Szegedi Tudományegyetem klinikai központjának elnökhelyettese kedden a Tisza-parti városban.

Ütemterv szerint halad az új, 265 ágyas klinikai projekt, és az eszközbeszerzések is folyamatosak. 2013 őszére hazánk legmodernebb sebészeti központja jön létre a 12,3 milliárd forintos összköltségvetésű egészségügyi beruházás révén Szegeden.
A 265 ágyas klinikai tömb kivitelezése a tervek szerint halad, illetve elindult a központi intenzív osztály kialakítása is a régi, 410 ágyas klinikai tömbben – tájékoztatott Tapasztó Sándor projektvezető. Az eszközbeszerzések is folyamatosak, a tizennégy új panelműtő közbeszerzése már lezajlott, akárcsak a sebészeti vágók közbeszerzése, ez utóbbi 189 millió forint értékben. Eddig nyolc kifizetési kérelmet nyújtottak be, 1,74 milliárd forint támogatást hívtak le. Tapasztó közölte, ez év végéig további 900 milliót tervez lehívni a Szegedi Tudományegyetem a projekt keretében.
Lázár György sebészprofesszor a beruházásról tartott sajtótájékoztatón elmondta, a tervek szerint 2013 őszére elkészülő klinikai tömb tizennégy műtőjének mindegyikébe a jelenleg elérhető legkorszerűbb nagyfrekvenciás sebészeti vágó kerül, amely lehetővé teszi a lényegében "vérmentes" operációt, jelentősen csökkentve a beavatkozások kockázatát. Richpoi Hírek kiválló oldalán további részletek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése